Näin tulet haaleaksi kristityksi

Jalolle kultaiselle keskitielle uskossaan pyrkivällä kristityllä on monia vaaroja. Suurimmat niistä ovat maallistuminen eli kristillisistä tavoista irtautuminen sekä marginalisoituminen eli muuttuminen äärikristityksi fundamentalistiksi, joka ottaa kaiken liian kirjaimellisesti. Haalea on kuitenkin päivän sana, ja näillä ohjeilla vältät takuuvarmasti yleisimmät sudenkuopat:

  • Jumala on siunannut sinua hyvällä elintasolla ja aineellisella hyvinvoinnilla. Osoita kiitollisuutesi nauttimalla kaikesta tästä hyvästä täysillä.

  • Jeesus lupasi yltäkylläisen elämän. Yltäkylläisyyteen kuuluu myös mukavuus – miksi Jumala muka tahtoisi elämääsi mitään epämukavaa?

  • Rukoilemiseen ei oikeastaan ole suurta tarvetta, sillä Jumalahan tietää ne asiat jo. Koska rukous kuitenkin on kristityn hengitystä, voit välttää tukehtumisen vaikkapa rukoilemalla maailmanrauhaa joka ilta juuri ennen nukahtamistasi.

  • Raamattua kannattaa lukea, koska siellä Jumala ilmoittaa tahtonsa. Jos satut kohtaamaan epämiellyttäviä kohtia, muista taikasana: tulkinta. Kirjoittaja on varmasti tarkoittanut jotakin muuta. Hyvä nyrkkisääntö Sanan tutkisteluun kuuluu näin: ”Jae päivässä pitää pastorin loitolla.”

  • Etsi itsellesi myös seurakunta, jonka toimintaan on miellyttävää osallistua. Palvelutehtäviin ei kuitenkaan kannata ryhtyä, ellet koe siihen erityistä kutsua. Opetusten arvostelukin on täysin raamatullista, ja samalla opit kätevästi hallitsemaan kristillisen kaanaankielen.

  • Puhu uskostasi vain toisten uskovien kanssa. Sehän rohkaisee heitä, eikä ainakaan loukkaa ketään. Jos joku täällä länsimaissa haluaa kuulla kristinuskosta, hän tulee kyllä itse kysymään tai googlettaa tarvitsemansa tiedon.

  • Lähetystyölle on omat tekijänsä – ne, jotka Jumala selkeästi kutsuu Afrikkaan tai Japaniin. Itse voit toimia lähettäjänä, mihin riittää rukoilla silloin tällöin lähetystyön puolesta ihan vaan yleisesti ja laittaa pikkukolikot taskun pohjalta kolehtiin.

  • Oman tulevaisuutesi voit suunnitella itse tarkasti etukäteen työpaikkoja ja lomareissuja myöten. Pyydä sitten suunnitelmillesi siunausta, niin ne toteutuvat todennäköisemmin.

  • Kiillota julkisivusi, tai muuten joku voi luulla, ettet olekaan kristitty. Piilossa olevista synneistä sen sijaan ei tarvitse välittää, sillä vain Jumala näkee ne ja hänhän antaa anteeksi. Sinun ei tarvitse olla parempi kuin toiset, kunhan et ole huonompikaan.

  • Jos joku kyseenalaistaa uskosi, nuhtele häntä lakihenkisyydestä.

Ja ei kun pelastusta odottamaan! Jäljelle jää vain yksi kysymys: miksi kaikki ihmiset eivät ole uskossa? Tämähän on melkein yhtä helppoa ja mukavaa kuin nukkuminen.

Tommi Parikka

22-vuotias biologian opettajaopiskelija. Vapiksella mukana ylistystiimissä sekä lapsi- ja junnutyössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *