Neljä keinoa, joilla voitat nettiväittelysi

Oletko kristitty, joka on väitellyt netissä ja hävinnyt? Ei hätää! Näillä neljällä yksinkertaisella keinolla muutut luuserista voitokkaaksi ristiritariksi. Kristittyjenhän tulee ottaa yhteiskunnan kaikki osa-alueet hallintaansa tuodakseen Jumalan valtakunta maan päälle, ja Internetistä on hyvä aloittaa. Seuraa siis näitä ohjeita, niin saat kulkea voitokkaana keskustelufoorumilta toiselle.

1. Raamatulla päähän

Palauta toisinajattelijat jämäkästi ruotuun Sanan miekan lempeillä sivalluksilla. Ei se mitään, vaikka joku korvakin joskus irtoaisi – onhan kaikkien etu, että kaikki ajattelevat juuri niin kuin sinä. Opettele muistamaan ulkoa juuri ne jakeet, joilla voit helpoimmin nuijia väärät käsitykset maan rakoon kuin Thorin vasaralla konsanaan. Ja kuka muka sanoi, ettei Raamattu kelpaa jokaiselle moraaliseksi perusteluksi? Jos se ei vielä velvoita kaikkia, se laitetaan velvoittamaan. Ihmisten maailmankatsomuksethan muuttuvat kaikista tehokkaimmin juuri nettiväittelyiden seurauksena.

2. Olkiukot

Opi sinäkin tämä suosittu väittelykeino! Tulkitse vastustajaasi tahallisesti väärin ja rakenna kaikkien nähtäväksi hänen vääriä ajatuksiaan kuvaava olkiukko, jonka voit sitten suurieleisesti kaataa aivan höyhenenkeveilläkin argumenteilla – aivan kuten Daavid päihitti Goljatin, mutta vaivattomammin. Kun tiedät vastustajasi olevan jo lähtökohtaisesti väärässä, on samantekevää, murskaavatko perustelusi hänen todelliset ajatuksensa vai pelkän olkiukon.

3. Triggeröinti

Laajenna taitojasi psykologiseen sodankäyntiin. Keskity mehevimpiin kiistakysymyksiin ja käytä kelpo trollin tavoin mahdollisimman liioittelevia vertauksia ja kärjistyksiä, joilla voit saattaa vastustajasi nettiraivon valtaan. Silloin hän ei enää kykene ajattelemaan selkeästi, vaan sortuu helpommin tekemään virheitä omassa kirjoittelussaan. Triggeröitynyt vastapeluri on helppoa saalista partaveitsenterävälle järkeilyllesi.

4. Natsikortti

Kaikkien nettiargumenttien kruunaamaton kuningas kannattaa muistaa tiukoissa tilanteissa. Vastustajan kutsuminen natsiksi tai vertaaminen Hitleriin on todella tehokas keino ratkaista väittely omaksi edukseen. Varmasti hän silloin häpeää jo itsekin omaa aatettaan, olipa se mikä tahansa.

 

Entä jos nämä suositut keinot eivät tunnu omilta? Tai ehkä olet jo kokeillut kaikkia, etkä silti ole tyytyväinen? On myös olemassa vähemmän suosittuja keskustelutapoja, jotka ovat kristitylle oikeastaan vielä suositeltavampia kuin edellä mainitut. Niiden käyttäjä saattaa kyllä hävitä väittelyn, mutta pitkällä tähtäimellä niiden soveltaminen saa ihmiset todennäköisemmin ajattelemaan. Tärkeimmät niistä tunnetaan nimillä rakkaus ja kunnioitus.

Mutta vastatkaa sävyisästi ja kunnioittavasti ja säilyttäkää omatuntonne puhtaana – silloin ne, jotka parjaavat teidän hyvää vaellustanne kristittynä, joutuvat häpeään juuri siinä, mistä teitä panettelevat.” (1. Piet. 3:16)

Tommi Parikka

22-vuotias biologian opettajaopiskelija. Vapiksella mukana ylistystiimissä sekä lapsi- ja junnutyössä.

2 thoughts on “Neljä keinoa, joilla voitat nettiväittelysi

  1. On ilo kun saamme todistaa Herrasta ja oll ajohtamassa monta Herran yhteyteen ja meistä on tullut ihmisten kalastajia ja monta keraat kun tulee vastustusta me voitamme Herran avullal ja siuanamme niitäkin jotka eivät usko sillö usko ei ole joka miehen ja me emme ymmärrä oiken jos juku ei usko niin hyvää asiaa ja tarkeää ja ystävät rukoillaan herätystä armon hengen vuodatusta sillä tämä tuo herätyksen ja muuttaa Suomen kansan ,kiitos ja siunausta keijo Södertälje

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *