Olemme kesken

Lääkärin kutsui viimein ja istuessani hänen tuoliinsa kuulin kysymyksen:”Mitäs asiaa teillä oli?” Vastaukseksi “oksensin” hänelle asiani – olin väsynyt. Toivottoman väsynyt ja halusin viimein apua.  Oksensin kaiken pahan oloni ulos pyytäen lopuksi jotain pillereitä päästäkseni nopeasti kuntoon.

En saanut pillereitä. Ei ollut olemassa mitään ihmelääkettä, poppakonstia, mikä olisi palauttanut voimani yhdessä yössä. Sain terapiaa ja pitkän matkan kuljettavakseni. Matkan, jonka aikana käsittelin sisäisiä solmuja ja aloin opetella pois vääristä tavoista tehdä työtä. Kaikesta tuosta on jo useampi vuosi ja katselen taaksepäin hyvillä mielin. Tänään en ole kriisissä. Tänään olen kesken.

—-

Kuinka hienoa olisikaan saada nopea helpotus vaivaan kuin vaivaan pillerin tai muun asian avulla! Sitä minäkin hain – Instant muutosta. Elämän muutos ei kuitenkaan mene kuin elokuvissa. Ei edes siten kuin jotkut Life coach -kirjat ja -kurssit mainostavat itseään. Sellaisilla voi olla paikkansa, kuitenkin pysyvä muutos on pidempi juttu, sillä asioiden ja tapojen juuret ovat syvällä.

Jumala kuitenkin puhuu muutoksesta. Hän haluaa ihmisen pääsevän pois huonoista asioista ja elävän kaikin tavoin tervettä elämää. Jumalan tarkoittama muutos ei kuitenkaan ole sellaista, mitä joskus kirjoista lukee tai saarnapöntöstäkin kuulee: tee niin ja näin ja elämäsi muuttuu hetkessä. Tuollaisen ulkoa sisälle tulevan sijaan Jumalan suunta on toinen: sisältä ulos, hengen ja mielen uudistuksen kautta kestäviin ja pysyviin rakenteisiin.

Mieti Moosesta: Kauanko Jumala käytti aikaa riisuakseen hänet kuninkuudesta ja pukeakseen paimenuuteen? Tai Daavidia, jonka kohdalla prosessi meni toisin päin. Kyllä Jumala olisi voinut heidät muuttaa tässä ja heti. Kuitenkin me, aivan kuten mainitut Raamatun “suuret miehet”, tarvitsemme aikaa muutokseen ja Luoja kunnioittaa luomaansa rakennetta luodessaan uutta.

Älä siis ihmettele, jos elämässäsi muutos huonosta hyvään ei tapahdu heti, vaan törmäät itsessäsi ja käytöksessäsi useamman kerran samaan toimintamallin – siihen mistä haluat pois. Matka voi olla pitkä, joskus vuosien tai vuosikymmenten mittainen. Sillä matkalla Jumala käyttää erilaisia tilanteita ja ihmisiä, maallikkoja ja ammattilaisia. Älä luovuta, Jeesus on mukanasi joka askeleella silloinkin kun et jaksa taivaltaa.

Me olemme kesken, monin tavoin. Meillä on siihen lupa, vaikka olemme kutsuttuja muutokseen Mestarin kanssa.

Tuukka Siltala

Olen insinööri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *