Viisi hyvää syytä murehtia

1. Ei Jumala välttämättä osaa huolehtia asiastani juuri siten kuin tahtoisin. Häntä voi auttaa se, että pidän asian mielessäni jatkuvasti.

-Kyllä osaisi, mutta rakkautensa vuoksi Hän huolehtii siitä paremmalla tavalla kuin oma ratkaisusi. Tätä varsinkin krooninen murehtiminen juuri pohjimmiltaan on: epäluottamusta Jumalaa kohtaan. Eikä se auta Jumalaa sen enempää kuin ketään muutakaan, paitsi korkeintaan sielunvihollista.

Lakatkaa te huolehtimasta! Tietäkää, että minä olen Jumala, kaikkia kansoja mahtavampi, korkein koko maailmassa.” (Ps. 46:11)

 

2. Minä en valinnut murehtimista, vaan murehtiminen valitsi minut. Yhtä hyvin voisin valita, että lopetan hengittämisen.

-Murehtiminen ei ehkä ole tietoinen valinta, mutta sekin on valinta. Yhtä hyvin voisin valita pyytää Jumalalta rauhaa, jos en itse pysty lopettamaan murehtimista.

Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” (Joh. 14:27)

 

3. Murehtiminen on auttanut minua suhtautumaan elämään terveemmin ja realistisemmin. Varmasti tämä hyödyllinen taito auttaa minua myös elämään pidempään.

-Mustaakin voi sanoa valkoiseksi, mutta ei se siitä oikeasti mihinkään muutu. Jos murehtiminen vaikuttaa elämän pituuteen jollakin tavalla, niin lyhentävästi.

Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?” (Matt. 6:27)

 

4. Raamatussa voi lukea: ”Älkää mistään murehtiko”, mutta ei sen ajan ihmisillä voinut olla niin rankkaa kuin meillä nykyään. Hyvähän se on sieltä tuhansien vuosien takaa huudella.

-Ei ihminen vaikeuksineen käytännössä ole juuri muuttunut. ”Onko Jumala todella sanonut”-taktiikkakin juontaa juurensa ihmiskunnan alkuaikoihin asti, mutta silti se näyttää toimivan edelleen. Jos muuttumaton Jumala on inspiroinut Raamatun, sen sanoma on aina ajankohtainen.

Kaikki, mitä pyhät kirjoitukset sisältävät, on kirjoitettu meille opiksi, jotta saisimme siitä kestävyyttä, lohtua ja toivoa.” (Room. 15:4)

 

5. Jokaisellahan niitä murheita on. Jos en murehdi, kaikki luulevat, että teeskentelen. Enkä oikeastaan voi edes käsittää, kuinka jollakulla voisi olla todellinen rauha kaiken tämän keskellä.

-Käsittämättömyys on yksi Jumalan rauhan olennaisista piirteistä. Rauha ilman Jumalaa voi hyvinkin olla teeskentelyä, mutta Jumalan rauha on todellista ja auttaa meitä katsomaan oikeaan suuntaan.
Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.” (Fil. 4:6-7)

Tommi Parikka

22-vuotias biologian opettajaopiskelija. Vapiksella mukana ylistystiimissä sekä lapsi- ja junnutyössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *