Teet itse seurakunnasta kodin, johon voit juurtua

Syksy on alkanut niin sään kuin seurakunnan puolesta. Näin helteisen kesän jälkeen kaikki varmasti odottaa, että se sama lämpö pysyy seurakunnassa – tai ainakin minä odotan. Syyskauden avaus on laittanut seurakuntaillat pyörimään. Kaikki on valmiina, mutta samalla tulee mieleen se tuttu huoli: Onkohan meillä riittävästi tekijöitä iltojen pyörittämiseen?

Haluan avata asian, joka on pyörinyt omassa päässä viimeisen puolen vuoden aikana. Viimeisen puolen vuoden aikana olen kerennyt olemaan muuallakin kuin Suomessa, ja kaikkiin näihin paikkoihin tämä sama ajatus on seurannut minua.

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta koti? Minulle tulee mieleen paikka, jossa voin olla oma itseni. Paikka, jossa minulla on oikeuksia ja myös velvollisuuksia. Paikka, jonka eteen haluan tehdä osani, että kaikki näyttäisi siistiltä ja minunkin näköiseltä. Paikka, jossa voin vaikuttaa, rakastaa, olla samaa tai eri mieltä.

Olet kenties tullut uutena johonkin kaupunkiin tai olet jo ollut jonkin aikaa siellä kaupungissa. Olet kenties käynyt yhdessä seurakunnassa jo monta vuotta tai kenties olet ollut monissa illoissa mukana. Olkoon tilanteesi millainen tahansa, haluaisin sydämeni pohjasta antaa neuvon: Rukoile ja pyydä Jumalan näyttämään sinulle, mikä olisi sinun kotiseurakunta, johon haluat juurtua.

Miksi pitää juurtua yhteen, kun voi käydä monissa ja tutustua enemmän ihmisiin? Koska sitoutumalla yhteen seurakuntaan palvelet 100 % juuri sitä. Uskon, että sitoutumisessa on suuri salaisuus. Silloin, kun sitoudutaan yhteen asiaan – tässä tapauksessa seurakuntaan – halutaan antaa sille parastamme.

Kuvitellaan tilanne, että kotona asuvilla henkilöillä on omat tehtävänsä. Yksi tiskaa, toinen laittaa pyykit, kolmas pesee lattiat ja neljäs leikkaa nurmikkoa. Sitten tapahtuukin niin, että joku niistä ei jaksa hoitaa omaa tehtäväänsä. Lattia jää likaiseksi tai pyykit pesemättä.

Seurakunta toimii samalla tavalla kuin koti. Meillä kaikilla on omat lahjansa, jotka Jumala on meihin asettanut. Jokaisella meistä on oma tehtävä seurakunnassa, mutta jos me emme sitä toteuta Jumalan valtakunnan rakentamisen hyväksi, seurakunta jää vajavaiseksi.

Niin kuin 1. Korinttilaisissa 12:27–30 sanotaan: ”Te olette Kristuksen ruumis, ja jokainen teistä on tämän ruumiin jäsen. Jumala on seurakunnassaan asettanut ensinnäkin jotkut apostoleiksi, toiseksi jotkut profeetoiksi ja vielä jotkut opettajiksi. Muutamilla on voima tehdä ihmeitä, toisilla parantamisen lahja, toisilla kyky auttaa muita, toimia johtajana tai puhua kielillä. Eivät kai kaikki ole apostoleja? Tai profeettoja? Tai opettajia? Tai ihmeiden tekijöitä? Eihän kaikilla ole parantamisen lahjaa? Eiväthän kaikki puhu kielillä tai tulkitse tällaista puhetta?”

Kaikilla on joku lahja, jotta me jokainen voisimme palvella yhtä ruumista – Kristuksen seurakuntaa – ja tuoda senkin kautta Hänelle kunniaa.

Ayrton Mestanza

Palvelen Jyväskylän Vapiksella juontaja ja Creative-tiimissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *