Uskosi tullaan haastamaan

Raamatussa eräs mies, Absalom, “varasti Israelin miesten sydämet.” Hän teki sen esittämällä kohteliasta ja kiinnostunutta antaen ymmärtää tekevänsä asiat paremmin kuin kuningas, vaikkei tosiasiassa tehnyt itse mitään.

 

Absalomin taktiikka on ajaton. Se on Sielunvihollisen taktiikka, mikä pyrkii täsmälleen samaan päämäärään: varastamaan sydämesi, ryöstämään uskosi ja lopulta tappaa iankaikkisen elämän. Tämän päivän “Absalomit” tulevat vastaan pukeutuen mm. kauniiseen ja miellyttävään humanismin, liberalismiin ja relativismiin saaden kaiken muun näyttämään vanhalta ja tunkkaiselta. Heidän sanansa kertovat paremmasta ja suuremmasta, joka syrjäyttää kaiken entisen. Silloin sinut ja uskosi haastetaan!

 

“Absalomin haaste” tulee vastaan jokaiselle Kuninkaan miehelle ja naiselle. Kenties ensimmäisen kerran ja mahdollisesti voimakkaimmin juuri silloin kun lähdetään pois kotoa opiskelemaan ja kokeilemaan omien siipien kantavuutta. Samalla se voi olla niin hienovarainen, että sen havaitseminen ja siihen vastaaminen voivat olla työn ja tuskan takana. Eikä vähiten siksi, että monet asioista ovat oikeasti hyviä ja kannatettavia sisältäen osan totuutta. Jopa Jeesus tuntuu mahtuvan mukaan.

 

Mikä siis neuvoksi? Monet niistä varmasti jo tiedät kuten rukoilun, seurakunnan yhteyden ja Raamatun tutkimisen. Siksi en niihin käy tässä enempää, vaan sanon vain muutaman seikan.

Ensinnäkin: Jokainen tilanne on ainutlaatuinen. Et tule menestymään tai varjeltumaan laittamalla päätä pensaaseen tai hyökkäämällä kaikkea vastaan, etkä liioin kaikkea syleilemällä. Tutki sen sijaan kaikki ja pidä se mikä on hyvää. Sitä voit tehdä mm. tarkkailemalla mahtuuko Jeesus oikeasti mukaan kuvioihin? Mahtuuko Hän mukaan ristiinnaulittuna kuninkaana? Vastaus kertoo jo paljon, ja osaat tarvittaessa varoa.

 

Toiseksi: Et voi elää oletusten etkä luulojen varassa. Tai kenenkään toisen uskon varassa. Hanki siis tietoa ja ymmärrystä niin tästä maailmasta kuin Jumalasta. Luo samalla  henkilökohtainen ja syvä suhde lunastajaasi. Ts. tutustu kaikin tavoin Kuninkaaseesi jo nuoruudessasi, ennen kuin tapaat Absalomit. Tee se nyt, yhteishakujen ollessa käynnissä ja uusien koulujen ja kenties paikkakuntien siintäessä horisontissa.

Mitä paremmin tunnet Hänet, sitä enemmän Häneen luotat ja sitä paremmin osaat havaita sen mikä vie sinut kauemmaksi Kristuksesta. Bonuksena saat sitä vapaamman elämän mitä syvemmin tunnet Jumalasi.

 

Kolmanneksi ja viimeiseksi, missä tahansa kuljetkin, muista Raamatun sanat:

Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee (SNL 4:23)

Tuukka Siltala

Olen insinööri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *